Constructief ontwerpen

Met constructief ontwerpen bedoelen we het adviseren, ontwerpen, berekenen en tekenen van constructieve onderdelen voor met name de industrie. Hierbij kan het gaan om nieuwbouwprojecten (greenfield) of verbouw- en uitbreidingsprojecten (brownfield). Uticon is gespecialiseerd in staal- en betonconstructies, voor zowel kleine als grote bouwprojecten. We verzorgen de engineering voor het gehele traject, van idee tot en met de oplevering. Maar engineering van een deel van het traject behoort ook tot de mogelijkheden. Onze engineers werken de ontwerpen volledig uit. Hierbij maken zij gebruik van professionele rekenprogrammatuur en een 3D-tekenpakket.

Wij zijn expert in:

  • Staalconstructies
  • Betonconstructies
  • Constructieve activiteiten

Staal- en betonconstructies

Onze engineers hebben ruime ervaring met het ontwerpen van staal- en betonconstructies. Bij staalconstructies kan gedacht worden aan gebouwen, bordessen, leidingbruggen, overkappingen en trappentorens. Bij betonconstructies aan gebouwen, tankfundaties, silofundaties en opvangbakken. Binnen het multidisciplinaire team, dat specifiek voor een klant wordt samengesteld, wordt het ontwerp afgestemd tussen disciplines zoals bouwkunde, gebouw gebonden installaties en procesinstallatie. Samen komen zij tot een geïntegreerd ontwerp. Door onze uitgebreide kennis en ervaring in de voedingsmiddelenindustrie, is Uticon bekend met het hygiënisch ontwerpen en detailleren van constructies.

Aanvullende constructieve activiteiten

Uticon zorgt voor de bouwbegeleiding en we vragen de omgevingsvergunning en de aanbesteding aan. Bij het ontwerpen en uitwerken van de constructie kijken we niet alleen naar de constructie vanuit de opgegeven belastingen, maar ook naar de uitvoerbaarheid, het hygiënisch ontwerp, de duurzaamheid, het onderhoud en de toekomstige flexibiliteit. Naast het ontwerpen van constructies, is Uticon gespecialiseerd in het kwalitatief beoordelen van bestaande constructies, het uitwerken van plannen voor revitalisatie (opknappen) van bestaande constructies en het geven van second opinions over plannen van andere constructiebureaus.

Projecten waar expertise is toegepast

New production location substrate and potting soil

Jiffy International

Een keer verder praten over uw project of uitdaging?

Thomas van Uden

team leader building
t.van.uden@uticon.nl
+31 88 20 11 730

Een keer verder praten over uw project of uitdaging?

Neem contact op