Elektriciteits-voorziening

In de voedselindustrie neemt de vraag naar duurzame energie toe. Zo is er de forse uitdaging om van het gas af te gaan. Dit zal steeds meer elektrificatie van processen met zich meebrengen en gevolgen hebben voor de elektrische aansluiting vanuit het energiebedrijf. De verschuiving naar duurzame energiebronnen zal energiesystemen verder complexer maar ook flexibeler maken. De ingenieurs van Uticon zorgen voor een perfecte begeleiding van klanten bij deze transitietrajecten. We hebben ruime kennis op de gebieden: Middenspanning (MS), transformatoren en laagspanning (LS).

Wij zijn expert in:

  • Middenspanning en transformatoren
  • Laagspanning verdeling
  • Optimalisatie energievoorziening

Middenspanning (MS) / transformatoren

De ingenieurs van Uticon ondersteunen klanten bij de keuze voor elektrische energievoorziening en verdeelinrichtingen. Bovendien adviseren ze hen over de keuze tussen kopen of huren. Ze bepalen het benodigde vermogen, zetten de voor- en nadelen van verschillende opties op een rij en komen samen met de klant tot de juiste keuzes. Aansluitend onderzoeken ze of de energievoorziening van de onderliggende processen kan worden geoptimaliseerd en of redundantie nodig is. Vervolgens bepalen ze aan de hand van vermogensberekeningen de eventueel te plaatsen transformator(en), kabelwegen en opstellingsruimte(n). Uticon kan u volledig ontzorgen door ook de contacten met energiebedrijven en leveranciers te verzorgen en, binnen de uitvoeringsplanning, de energievoorziening voor u te begeleiden.

Laagspanning (LS) verdeling

Voor de verdeling van het laagspanningsnet in het gebouw (<1000V~) wordt, na het transformatorstation en in een specifieke laagspanningsruimte, een hoofdverdeelkast opgesteld. Vanuit deze ruimte worden de benodigde subverdelers en/of separate voedingen voorzien voor de verschillende processen, separate elektrische voedingen, componenten en specifieke ruimten (hygiƫne/zonering) in het gehele gebouw. Hierbij gaat speciale aandacht uit naar voedselveiligheid, stof- en waterdichtheidsklasse, energiezuinigheid en duurzaamheid. Onze ervaren ingenieurs kunnen u gedurende het gehele traject ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes.

Projecten waar expertise is toegepast

Expansion Whiskey Distillery

Filliers Distillery

New production location substrate and potting soil

Jiffy International

Een keer verder praten over uw project of uitdaging?

Thomas van Uden

team leader building
t.van.uden@uticon.com
+31 88 20 11 700

Een keer verder praten over uw project of uitdaging?

Neem contact op