Stan Scheire

Stan volgde de opleiding mechanisch ontwerp en productie technologie aan Odisee Gent. Vervolgens heeft hij twee jaar ervaring opgedaan bij een machinebouwer voor installaties voor intern transport van stuk- en bulkgoederen. Van 3D ontwerp in samenspraak met de klant, steeds op maat, naar werkplaatsdossier en werfbegeleiding van de plaatsing. Sinds september 2017 is hij aan de slag als mechanisch project ingenieur bij Uticon.

Waarom Uticon?

“Bij mijn vorige werkgever was ik betrokken bij projecten in zowel non-food als food. Zo heb ik de “microbe” van de voedingsindustrie te pakken gekregen. Bij Uticon kon ik mij volledig focussen op technisch inhoudelijke interessante projecten in de voedingsindustrie. Dit was voor mij de drijfveer om de overstap te maken.”

Stan over zijn werk bij Uticon

“Ik was gewend om bij een machinebouwer te werken en “de leverancier” te zijn. Mijn rol als project engineer bij Uticon vraagt om een andere aanpak. Het is complex om verschillende leveranciers op elkaar aan te sluiten en te zorgen voor een veilige, ergonomische en efficiënte samenbouw. Ook het integreren bij de klant en de kennismaking met diens verschillende diensten, partijen en interne gewoontes en regelgevingen  is een uitdaging. Communicatie naar de klant en contractors  behoort tot één van de meest belangrijke zaken in een project. Ten slotte is het van belang planmatig samen te werken met Uticon collega’s en de verschillende partijen bij de klant. Dit was voor mij nieuw en heb ik intussen bij Uticon geleerd.”

“Vanuit mijn functie bij Uticon heb ik meerdere werkzaamheden verricht

bij  een chocoladefabrikant, waarbij ik kennis heb gemaakt met de wereld van chocolade pompen en piping  Met een inventarisatie opdracht en opvolging van het CE dossier, engineerszaken en het maken van 3D ontwerpen van een aantal machines raakte ik bekend met het hele proces hoe men chocolade maakt.”

“Ik ben werkzaam (geweest) bij diverse afdelingen van deze fabriek. Zo ook de afdeling, waar vloeibare chocolade tot eindproduct wordt verwerkt. Op deze afdeling hebben we met een Uticon team een aantal vormlijnen geplaatst, die volop productie draaien Tijdens de plaatsing heb ik de dagelijkse werfopvolging bijgestaan. Continue communicatie en opvolging met het team, de klant en contractor was en is nog steeds cruciaal voor het succesvolle verloop.”

Wat maakt werken bij Uticon zo leuk?

“Aangename en steeds behulpzame mensen kom je tegen binnen Uticon.  Ook de opleidingen zijn een meerwaarde. Ik heb het gevoel dat Uticon goed “zorgt” voor zijn personeel.”

“Bovendien vind ik de variatie leuk. Ik ben  vaak in het veld aanwezig en heb niet uitsluitend een baan aan de bureauzijde . In mijn rol krijg ik de kans om te groeien. Ik ben doorgegroeid van werfopvolging tot mijn huidige rol waar ik meer en meer verantwoordelijkheid krijg om de zaken zelf te regelen. Bij Uticon blijf je dus niet op hetzelfde “niveau” zitten. In de toekomst wil ik zelf zowel op kennisgebied als functioneel verder doorgroeien.”

De Uticon Academy

“Via de Uticon Academy heb ik o.a. een EHEDG cursus gevolgd. Deze heeft me kennis gegeven van verschillende aspecten van het hygiënisch ontwerpen.”

Over de Uticon cultuur

“Uticon geeft me de middelen, opvolging, cursussen, kennis, toffe collega’s, interessante projecten. De kans om beter te worden, te groeien en om de tijd voorbij te laten vliegen.”

Wil jij ook bij Uticon werken?

Rebecca Vilain

HR Business partner
r.vilain@uticon.com
+32 487 350 407

Wil jij ook bij Uticon werken?

Neem contact op